Alles wat u moet weten over Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van SMC Diemen en Holland Park zorgen er samen met u voor, dat er herstel plaatsvindt tussen de belasting en de belastbaarheid. Onze visie is om niet alleen uw (pijn)klacht aan te pakken, maar samen naar de oorzaak van het probleem te zoeken zodat u ook op een langere termijn alle effecten ervaart.

Het SMC concept:

De belastbaarheid van het lichaam van een patiënt wordt bij SMC verbeterd door een uniek ontwikkelde methode. Deze methode is ontwikkeld op basis van de ervaringen van onze therapeuten bij verscheidene praktijken en op basis van de succes ervaringen van de patiënt. Deze methode is verdeeld in drie fases. Lees er hieronder meer over.

Fysiotherapie fase 1

Gedurende de hands on therapie wordt er onder andere gebruik gemaakt van massagetechnieken. Spierweefsel dat overbelast is trekt vocht aan waardoor de spier harder en korter wordt. Hierdoor kan een spier niet optimaal aanspannen of verlengen. Door druk uit te oefenen op de spier, wordt het vocht gemobiliseerd en kan daarna via de bloedcirculatie worden afgevoerd. Deze massage is geen ontspannende massage, het zijn de zogenoemde diepe dwarse fricties (deep tissue massage) en kunnen als pijnlijk worden ervaren. Na de eerste behandeling kan het behandelde lichaamsdeel daarom iets wat “beurs” aanvoelen. Dit pijnlijke/beurse gevoel neemt af naarmate de frequentie van de behandeling toeneemt. Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze therapie te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest