Maak een keuze

En lees meer specifieke informatie rondom de fysiotherapie.

Baby’s

Bij een zuigeling kan er sprake zijn van een vertraagde of afwijkende motorische, orthopedische of neurologische ontwikkeling..

Meer informatie

Peuters

Bij peuters en kleuters worden vaak afwijkingen of motorische achterstanden gesignaleerd. Dit komt omdat de eisen..

Meer informatie

Kinderen

Houdings,- en bewegingsproblemen en het oplopen van een vertraagde motorische ontwikkeling kunnen erg veel invloed hebben op het..

Meer informatie

Tieners

Het SMC concept groeit snel! Met inmiddels twee prachtige vestigingen en een super leuk (jong) team gaan wij iedere dag voor de beste zorg..

Meer informatie

Verwijzingen & vergoedingen kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk. Ouders kunnen dus, indien zij zich zorgen maken over hun kind, zonder verwijzing een afspraak maken bij de kinderfysiotherapeut van SMC Diemen. Verder is het mogelijk om met een verwijzing van de huisarts, consultatiebureau-arts of kinderarts bij de kinderfysiotherapeut te komen.
Kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed voor maximaal 18 behandelingen per kalenderjaar. Indien u aanvullend verzekerd bent, verschilt het per zorgverzekeraar op hoeveel extra behandelingen u recht heeft. Kinderen met een verwijzing voor een chronische indicatie, hebben ten allen tijden recht op onbeperkte kinderfysiotherapie. Voor kinderfysiotherapie geldt geen bijdrage vanuit het eigen risico. Informeer bij uw verzekeraar naar de specifieke voorwaarden van uw verzekering. Een verwijzing van de specialist is bij een chronische indicatie noodzakelijk.